';

Wall of Reviews

ImageImageImageImageImageImage
Voor mijn dochter was haptonomie een schot in de roos. Ze doet alles op gevoel en als haar gevraagd wordt waarom, kan ze dat vaak niet eens aangeven. De aanpak van Karin volledig gericht op het voelen was dus voor haar heel fijn. De warme open houding van Karin zorgde ervoor dat Y. zich gelijk op haar gemak voelde en volledig openstond voor de behandeling. Naar Karin komen was voor Y. elke week een feestje. Ze genoot er enorm van. Je zag haar met de week 'groeien'. Y. veranderde in slechts een paar maanden van een meisje dat weinig energie had, snel overprikkeld was en veel huilde om van alles en werd leeggezogen door boosheid en negativiteit van anderen ..naar een meisje dat tonnen energie heeft, weer volledig in haar eigen kracht staat en voor zichzelf op komt. Ze gaat weer heerlijk haar eigen gang en doet wat goed voelt voor haar. Ik herken haar niet meer terug!
dochter van 9
haptonomie : schot in de roos
Soms zagen wij het als ouders echt niet meer en kwamen we in een negatieve spiraal. We vonden het zó moeilijk om ons kind op de juiste manier te helpen en je wilt niets liever dan dat. Na wat gesprekken met Karin zagen we weer de positieve kanten van onze zoon (6 jaar). We wisten ze wel, alleen waren ze vervaagd door een zware periode en het moeilijke gedrag van onze zoon. Onze zoon zelf heeft veel geleerd bij Karin. We merken thuis dat hij veel meer gevoelens uit en ook benoemt. Voorheen zag je dit vaak terug in een woede-uitbarsting. En ook het aanraken vindt hij fijn. Bij Karin heeft hij geleerd wat aanraken met je lijf kan doen. Hij vindt het nu weer heerlijk als je hem lekker op schoot neemt of alleen maar een hand op z’n been of schouders legt. Door ons contact met Karin genieten we nu echt weer van ons mannetje. Karin heeft ons doen beseffen dat hij dit niet expres doet, maar dat dit ergens uit voort komt. We zijn erg blij dat we bij Karin terecht zijn gekomen. We hebben er zelf dingen geleerd en merken gewoon heel goed wat haar behandelingen ons gezin en onze lieve zoon hebben gebracht!
zoon van 6
ouders genieten van hun mannetje
Onze zoon had woede aanvallen, bleef graag klein, vond het moeilijk om afscheid te nemen van bepaalde zaken en had het vaak lastig met zijn broer die 16 maanden ouder is dan hij. Door de haptonomie, mocht hij zijn wie hij is, leerde hij omgaan met zijn gevoelens en had een goede klik met Karin. Wij vonden het als ouders fijn dat er goed contact was met Karin, wat veel helderheid heeft gegeven over onszelf en over onze zoon. Wij vinden Karin: kundig, vriendelijk, doortastend, empathisch, zeer geduldig, kortom een prachtige vrouw die met veel passie haar werk verricht!
zoon van 8
is meer zichzelf
Wij kwamen bij Karin met onze dochter, die vlak daarvoor een ongeval had meegemaakt. Tijdens de intake sloot Karin aan bij de belevingswereld van onze dochter en daardoor voelde ze zich meteen op haar gemak. Iets wat op dat moment verre van vanzelfsprekend was. Onze dochter was na afloop enthousiast en wilde graag vaker naar Karin toe. Karin zag haar kwaliteiten en koos speelse oefeningen die juist daar op waren gericht. Dit maakte dat onze dochter meer vertrouwen in zichzelf kreeg en meer rust ervaarde. Ze ging steviger staan en vloeiender bewegen. Kortom, Karin ondersteunde onze dochter om op haar eigen basis te bouwen. Daarna richtte ze de oefeningen op de dingen die onze dochter spannend vond. Onder andere het loslaten van de ander (dingen alleen doen) en het loslaten van controle. Stapje voor stapje werd ook dit makkelijker. Nu staat ze rustig en met vertrouwen in het leven. Telkens ging ze vrolijk naar Karin toe en kwam nog blijer naar buiten. Op de achtergrond hadden wij met Karin goed overleg over wat er tijdens en tussen de behandelingen speelde.
dochter van 6
terug bij eigen basis
Onze dochter heeft sinds enige tijd angstklachten, deze gaan gepaard met fysiek ongemak zoals duizelingen, last van een dichtgeknepen keel en het gevoel te moeten overgeven. Via de psycholoog zijn we doorverwezen naar Karin. En eigenlijk hadden we geen weet van haptonomie. Vanuit het idee "baat het niet dan schaadt het niet" hebben we een afspraak gemaakt. En daar hebben we geen spijt van gehad. De aanpak van Karin sprak onze dochter direct aan en dat komt vooral omdat Karin goed luistert en inspeelt op hetgeen onze dochter aangeeft. Ze benadrukt daarbij telkens de kwaliteiten of sterke punten van onze dochter en de kracht die daaruit geput kan worden. Haar aanpak is heel persoonsgericht: maatwerk in plaats van een protocollaire aanpak. Wat wij als ouders als heel positief ervaren hebben, zijn de gemeenschappelijke sessies.
dochter van 14
ervaart haar kwaliteiten
Karin is voor ons en onze dochter een grote hulp geweest. Onze dochter van 8 had last van driftbuien en wij wilden graag meer vaardigheid en gevoel ontwikkelen om haar hierin te begeleiden. En natuurlijk wilden we graag dat onze dochter leerde om haar emoties beter te reguleren. Ze ging graag naar Karin toe en voelde zich daar op haar gemak, Karin weet snel een veilige omgeving te creëren. Wat onze dochter vooral leuk vond, waren de praktische oefeningen waarmee Karin haar steeds een nieuwe uitdaging gaf en zowel Karin als zijzelf meer inzicht kregen in haar gedrag. Karin betrok ons als ouders bij het traject van het kind, waardoor we zelf ook veel inzichten kregen in onze aanpak en nieuwe handvatten waarmee we snel verder konden.
dochter van 8
reguleert haar emoties